Kurze frytki

22 lutego 2013,
dodał: kikusia85
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dag mięsa z piersi kurczaka
sok z cytryny
vegeta
ząbek czosnku lub granulat
2 jajka
3/4 szklanki przesianej mąki pszennej
mleko
sól
zioła prowansalskie
olej do smażenia

Czosnek drobno posiekać. Mięso pokroić w cienkie paski, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z dużą szczyptą vegety oraz czosnkiem. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę.
Do mąki dodać jajka, szczyptę soli, posiekane zioła oraz tyle mleka, aby powstało ciasto, nieco gęściejsze niż naleśnikowe. Wyrobić na jednolitą masę i odstawić na pół godziny. Kawałki mięsa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Wyjmować najlepiej łyżką cedzakową na wyłożonym papierze ręcznikowym.
Podawać z sałatkami warzywnymi, różnego rodzaju dipami, sosami itp
Rewelacyjna przekąska na imprezy :)



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...