Kurze frytki

22 lutego 2013,
dodał: kikusia85
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50 dag mięsa z piersi kurczaka
sok z cytryny
vegeta
ząbek czosnku lub granulat
2 jajka
3/4 szklanki przesianej mąki pszennej
mleko
sól
zioła prowansalskie
olej do smażenia

Czosnek drobno posiekać. Mięso pokroić w cienkie paski, skropić obficie sokiem z cytryny i wymieszać z dużą szczyptą vegety oraz czosnkiem. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę.
Do mąki dodać jajka, szczyptę soli, posiekane zioła oraz tyle mleka, aby powstało ciasto, nieco gęściejsze niż naleśnikowe. Wyrobić na jednolitą masę i odstawić na pół godziny. Kawałki mięsa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Wyjmować najlepiej łyżką cedzakową na wyłożonym papierze ręcznikowym.
Podawać z sałatkami warzywnymi, różnego rodzaju dipami, sosami itp
Rewelacyjna przekąska na imprezy :)



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...