Kurki z patelni z ziołami, pomidorami

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 4 osób:

600 g kurek
1 pokrojona w kostkę cebula
3 posiekane ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
Kilka gałązek świeżego kopru
2 pomidory bez skóry
Kilka gałązek świeżego tymianku
80 g sera pleśniowego
Sól, cukier, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Mix kolorowych sałat
50 g masła ziołowego
50 ml białego wina

Kurki dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Grzyby podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać cebulę i czosnek, podlać białym winem i smażyć 3 minuty. Pod koniec smażenia dodać pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej usunąć z nich miąższ), masło ziołowe, posiekany koper i świeży tymianek. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Tak przygotowane kurki ułożyć na kolorowych sałatach i posypać pokrojonym w kostkę serem pleśniowym.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz