Kurki z makaronem

30 września 2013,
dodał: malinka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag kurek świeżych
– cebula
– 200 ml creme fraiche
– 5 dag sera typu Lazur
– 4 łyżki sera żółtego startego na wiórki
– makaron (najlepszy szeroki makaron wstążki)
– 0,5 szklanki bulionu warzywnego
– 0,5 szklanki białego wina wytrawnego
– sól i pieprz, oliwa

Na dużej patelni na oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać umyte, posolone i popieprzone kurki, smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut. Do grzybów  dolać bulion i wino. Dusić następnie przez około 10 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do grzybów dodać creme fraiche i pokruszony błękitny ser. Dusić na małym ogniu około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Do grzybów dodać ugotowany makaron, wymieszać i podawać gorący. Posypać wiórkami sera.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...