Bakłażan panierowany z serem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Bakłażan panierowany z serem

30 września 2013, dodał: oliwka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • 2 plastry bakłażana przekrojonego w poprzek (dość grube na dwa palce),
  • 2 grube plastry sera żółtego wielkości plastrów bakłażana,
  • tarta bułka,
  • jajko,
  • sól, pieprz, o
  • lej do smażenia

Przygotowanie:

Przekroić bakłażana docinają do końca. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W nacięcie wsunąć plaster sera, panierować w jajku i bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron do momentu, aż serw wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru.

Podawać z sałatkami lub ryżem.

11

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...