Kurki w śmietanie z ziemniakami

17 sierpnia 2018, dodał: Margaretkaw

Kurki w tym roku obrodziły i nadal można je spotkać w lesie, chociaż to już koniec września.
Uwielbiam kurki w sosie śmietanowym :)

Do zrobienia sosu wykorzystałam:
3 szklanki świeżych kurek
1/3 kostki masła
200ml śmietany 12%
1 łyżkę oleju
sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Kurki należy oczyścić i umyć, podsmażyć przez 10 minut  na masełku z odrobiną oleju. Dodać przyprawy i śmietanę. Dusić jeszcze 3-5 minut i odstawić z gazu. Podawać do ziemniaków.

Dodatek świeżego prawdziwego masła sprawi, że grzyby nabiorą delikatnego smaku.

Zdjęcia i przepis pochodzą z bloga:  http://przepisownik.blogspot.com/

Jestem ciekawa jak Wy przyrządzacie kurki.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
STOP