Kurki w śmietanie z ziemniakami

17 sierpnia 2018, dodał: Margaretkaw

Kurki w tym roku obrodziły i nadal można je spotkać w lesie, chociaż to już koniec września.
Uwielbiam kurki w sosie śmietanowym :)

Do zrobienia sosu wykorzystałam:
3 szklanki świeżych kurek
1/3 kostki masła
200ml śmietany 12%
1 łyżkę oleju
sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Kurki należy oczyścić i umyć, podsmażyć przez 10 minut  na masełku z odrobiną oleju. Dodać przyprawy i śmietanę. Dusić jeszcze 3-5 minut i odstawić z gazu. Podawać do ziemniaków.

Dodatek świeżego prawdziwego masła sprawi, że grzyby nabiorą delikatnego smaku.

Zdjęcia i przepis pochodzą z bloga:  http://przepisownik.blogspot.com/

Jestem ciekawa jak Wy przyrządzacie kurki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

jaki zestaw?
a czy któraś z was mogłaby mi poradzić może nie cały zestaw ale...
Który krem na rozstępy?
Zaden krem nie usunie rozstępów, bo to jest nieodwracalnie popękana tkanka łączna!!! laser...
Gdzie iść na randkę?
Ja bym nie mogła rozmawiać z nieśmiałym chłopakiem, sama sporo mówię, ale...
Rozwód krótko po ślubie
A wcześniej oszukiwała sama siebie, czy on tak dobrze się maskował...?