Kurczak z warzywami w sosie sojowym

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

opakowanie „Bukiet chiński” POLTINO
25 dkg piersi z kurczaka
4 łyżki oleju lub oliwy
1 ząbek czosnku
2 łyżki sosu sojowego
sól
natka pietruszki
1-2 torebki ryżu

Sposób przygotowania:

  • kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę, czosnek w plasterki. To wszystko obsmażyć na patelni z dodatkiem jednej łyżki tłuszczu, jak kurczak się zrumieni skropić sosem sojowym i chwile poddusić. W tym samym czasie ugotować na sypko ryż,
  • na drugiej patelni rozgrzać pozostały tłuszcz, wsypać bez rozmrażania włoszczyznę i dusić ok.8 min. Pod koniec doprawić solą (z solą ostrożnie bo sos sojowy jest słony) i pieprzem
  • mięso kurczaka przełożyć na środek talerza, obłożyć dookoła ryżem
  • i przygotowaną włoszczyzną. Posypać natką pietruszki.

źródło: www.poltino.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz