Kurczak z rukolą i truskawkami

15 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak z rukolą i truskawkami

Składniki:
Dressing: 3 łyżki soku jabłkowego
2 łyżki soku z truskawek
2 łyżki octu balsamicznego
Sałatka: 30 dag piersi kurczaka bez skóry
30 dag rukoli
20 dag świeżych truskawek

Przygotowanie:
W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki sosu.  mieszany; uchylenie. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć kurczaka (ok. 15 do 20 min.). Lekko przestudzić i pokroić mięso. Do dressingu dodać sos z patelni, zamieszać. Położyć umyte i osuszone liście rukoli i skropić dressingiem. Ozdobić kurczakiem i truskawkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...