Kurczak z pieczarkami i czerwonym pieprzem

29 czerwca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– 2 piersi z kurczaka
– 1/2 łyżeczki soli
– 3 łyżki mąki
– 1 łyżka oliwy
– szczypiorek
– 10 dag pieczarek
– 2 łyżki masła
– 60 ml białego wina (ewentualnie sok jabłkowy)
– 300 ml wywaru drobiowego
– 2 łyżki śmietany
– 1/2 łyżeczki musztardy
– pieprz czerwony grubo mielony
– makaron spaghetti

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Piersi lekko ubić tłuczkiem, posolić. Obtoczyć w mące i usmażyć na oliwie. Pieczarki obrać i grubo pokroić, delikatnie podsmażyć na maśle. Podlać winem/sokiem, odparować. Dodać bulion, musztardę, sól i pieprz i dusić ok. 10 min. Zaprawić śmietaną. Makaron i piersi przełożyć na talerz. Polać sosem z pieczarkami. Posypać szczypiorkiem i czerwonym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...