Kurczak z pieczarkami i czerwonym pieprzem

29 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– 2 piersi z kurczaka
– 1/2 łyżeczki soli
– 3 łyżki mąki
– 1 łyżka oliwy
– szczypiorek
– 10 dag pieczarek
– 2 łyżki masła
– 60 ml białego wina (ewentualnie sok jabłkowy)
– 300 ml wywaru drobiowego
– 2 łyżki śmietany
– 1/2 łyżeczki musztardy
– pieprz czerwony grubo mielony
– makaron spaghetti

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Piersi lekko ubić tłuczkiem, posolić. Obtoczyć w mące i usmażyć na oliwie. Pieczarki obrać i grubo pokroić, delikatnie podsmażyć na maśle. Podlać winem/sokiem, odparować. Dodać bulion, musztardę, sól i pieprz i dusić ok. 10 min. Zaprawić śmietaną. Makaron i piersi przełożyć na talerz. Polać sosem z pieczarkami. Posypać szczypiorkiem i czerwonym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.