Kurczak z grilla po grecku

2 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak z grilla po grecku

Składniki:

8 filetów z kurczaka (ok. 2 kg)
1 szklanka + 2 łyżki czerwonego wina vinaigrette
1 + ½ łyżka stołowa posiekanego świeżego oregano
½ + ¼ łyżeczki soli
½ kg małych pomidorów, pokrojonych na pół
2 łyżki czerwonego winao vinaigrette
25 dag sera feta

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka zamarynować w mieszaninie wina vinaigrette, oregano i soli do 1 godziny. Grillować następnie, na średnim ogniu, obracjając dwukrotnie (ok. 10 do 12 min.). W międzyczasie wymieszać pomidory, czerwone wino (2 łyżki) i sól. Grillować pomidory (ułożone przeciętą stroną w dół)  przez ok. 2 min. Pomidory przełożyć do miski i wymieszać z roztartym oregano. Kurczaka pokroić i przenieść na talerz. Ułożyć pomidory wraz z sosem wokół kurczaka. Posypać serem feta i oregano.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...