Kurczak z grilla po grecku

2 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak z grilla po grecku

Składniki:

8 filetów z kurczaka (ok. 2 kg)
1 szklanka + 2 łyżki czerwonego wina vinaigrette
1 + ½ łyżka stołowa posiekanego świeżego oregano
½ + ¼ łyżeczki soli
½ kg małych pomidorów, pokrojonych na pół
2 łyżki czerwonego winao vinaigrette
25 dag sera feta

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka zamarynować w mieszaninie wina vinaigrette, oregano i soli do 1 godziny. Grillować następnie, na średnim ogniu, obracjając dwukrotnie (ok. 10 do 12 min.). W międzyczasie wymieszać pomidory, czerwone wino (2 łyżki) i sól. Grillować pomidory (ułożone przeciętą stroną w dół)  przez ok. 2 min. Pomidory przełożyć do miski i wymieszać z roztartym oregano. Kurczaka pokroić i przenieść na talerz. Ułożyć pomidory wraz z sosem wokół kurczaka. Posypać serem feta i oregano.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.