Kurczak z grilla po grecku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kurczak z grilla po grecku

2 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Kurczak z grilla po grecku

Składniki:

8 filetów z kurczaka (ok. 2 kg)
1 szklanka + 2 łyżki czerwonego wina vinaigrette
1 + ½ łyżka stołowa posiekanego świeżego oregano
½ + ¼ łyżeczki soli
½ kg małych pomidorów, pokrojonych na pół
2 łyżki czerwonego winao vinaigrette
25 dag sera feta

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka zamarynować w mieszaninie wina vinaigrette, oregano i soli do 1 godziny. Grillować następnie, na średnim ogniu, obracjając dwukrotnie (ok. 10 do 12 min.). W międzyczasie wymieszać pomidory, czerwone wino (2 łyżki) i sól. Grillować pomidory (ułożone przeciętą stroną w dół)  przez ok. 2 min. Pomidory przełożyć do miski i wymieszać z roztartym oregano. Kurczaka pokroić i przenieść na talerz. Ułożyć pomidory wraz z sosem wokół kurczaka. Posypać serem feta i oregano.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...