Kurczak z grilla po grecku

2 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kurczak z grilla po grecku

Składniki:

8 filetów z kurczaka (ok. 2 kg)
1 szklanka + 2 łyżki czerwonego wina vinaigrette
1 + ½ łyżka stołowa posiekanego świeżego oregano
½ + ¼ łyżeczki soli
½ kg małych pomidorów, pokrojonych na pół
2 łyżki czerwonego winao vinaigrette
25 dag sera feta

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka zamarynować w mieszaninie wina vinaigrette, oregano i soli do 1 godziny. Grillować następnie, na średnim ogniu, obracjając dwukrotnie (ok. 10 do 12 min.). W międzyczasie wymieszać pomidory, czerwone wino (2 łyżki) i sól. Grillować pomidory (ułożone przeciętą stroną w dół)  przez ok. 2 min. Pomidory przełożyć do miski i wymieszać z roztartym oregano. Kurczaka pokroić i przenieść na talerz. Ułożyć pomidory wraz z sosem wokół kurczaka. Posypać serem feta i oregano.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...