Kurczak w sosie pomidorowym z jarmużem

Avatar photo
7 sierpnia 2015,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Dla czterech osób
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki:
– 750 g udek z kurczaka
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
– 3 łyżki margaryny
– 6 ząbków czosnku
– 0,5 kg jarmużu
– 400 g pomidorów z puszki
– 2 czerwone cebule

Sposób przygotowania:
1. Udka z kurczaka obtoczone w mące należy przyrumienić na 2 łyżkach margaryny rozpuszczonych w garnku na dużym ogniu.
2. Po wyjęciu kurczaka z garnka należy dodać do niego kolejną łyżkę margaryny i w tym tłuszczu usmażyć pokrojoną cebulę i jarmuż. Gdy to drugie warzywo zmięknie, należy dodać pomidory oraz Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr, aby sos był gęsty i jak najlepiej doprawiony. Całość zagotować.
3. Na koniec dodać zarumienione udka z kurczaka i gotować około pół godziny, aż mięso będzie miękkie.

1k



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.