Kurczak w parmezanowej panierce

20 grudnia 2022, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

 

Jeśli zdecydowałeś się przygotować na obiad panierowanego kurczaka ala schab to nasza propozycja może urozmaicić nieco smak tej tradycyjnej potrawy.  Wersja nieco w stylu włoskim, kolorowa dzięki przyprawom i wyrazista w smaku. Kurczaka możemy serwować z ryżem lub makaronem albo po prostu z samymi warzywami czy sałatką.

składniki:

  • piersi z kurczaka – 2 sztuki pojedynczej piersi na 4 kotlety
  • masło klarowane
  • mąka
  • bułka tarta
  • starty parmezan
  • sól pieprz kolorowy
  • jajko
Rozbijamy cienko piersi, solimy i pieprzymy. Na talerz wsypujemy mąką, na drugi talerz bułkę wymieszaną z parmezanem, rozbijamy jajko w trzeciej misce. Najpierw kurczaka obsypujemy mąką, następnie obtaczamy w jajku i na koniec w bułce z parmezanem, smażymy na oliwie z oliwek, maśle klarowanym lub oleju rzepakowym.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D