Kurczak w miodzie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kurczak w miodzie

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki

  • 1 duży kurczak
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 lyzeczki pieprzu
  • sok z cytryny
  • 6 łyzek stopionego masła
  • 4 łyzki miodu
  • gałka muszkatołowa
  • Odciąć skrzydełka i szyjkę. Kurczaka umyć i osuszyć. Tuszkę natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masło wymieszać z miodem i gałką muszkatołową. Mieszaniną posmarować kilka razy kurczaka wewnątrz i zewnątrz. Kurczaka włożyć do brytfanny, polać pozostałą mieszanką masła i miodu. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, wlać 0,5 szklanki wody. Piec około godziny i 15 minut, często polewając sosem powstałym w trakcie pieczenia. Kurczaka podzielić na porcje, polać sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.

    Share and Enjoy !

    Shares


    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Co na ściany do salonu?
    Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
    Najtrudniejsze kierunki studiów
    Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
    opadająca powieka
    Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
    moda męska
    Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...