Kurczak w kapuście pekińskiej

16 stycznia 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 kg.piersi z kurczaka,

1/2 kapusty pekińskiej,

3-4 marchewki,

1 większa cebula,

3 łyżki sosu sojowego,

sól,

pieprz.

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i przesmażyć ( krótko) na dużym ogniu.

Marchewki zetrzeć na na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na oleju.

Kiedy będzie miękka,dodać pokrojoną w piórka cebulę,potem poszatkowaną kapustę i kurczaka – wszystko razem przesmażyć.

Po ok.5 min. dodać sos sojowy i 1/4 szklanki wody.

Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z ryżem.

file1264865240



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Kurczak w kapuście pekińskiej

  1. avatar Jedwabna pisze:

    WYgląda bardzo smacznie

Dodaj komentarz