Kurczak po marokańsku

16 grudnia 2013,
dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

400 g filetów z kurczaka, Kasza Kuskus Halina, 2 łyżki oliwy, 1 posiekana cebula, 2 posiekane ząbki czosnku. 1 zielona i 1 czerwona papryka, 1 marchewka pokrojona w słupki, 1 średnia cukinia, pokrojona w plasterki, suszone morele pokrojone w paski, 200 ml wywaru z warzyw, przyprawy (sól, pieprz, cynamon, kumin, kolendra). Świeża kolendra do dekoracji.

Sposób przyrządzania:

Pokrój mięso w paski grubości ok. 1 cm. Posyp solą i pieprzem. Na oliwie podsmaż kawałki mięsa, dodaj cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę i cukinię. Smaż 3 minuty, mieszając. Dodaj suszone morele, następnie stopniowo dolewaj wywar z warzyw. Dopraw do smaku przyprawami. Duś ok. 5 min. na małym ogniu, mieszając. Podawaj z Kaszą Kuskus Halina przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej kolendry. Smacznego!

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....