Kurczak po marokańsku

16 grudnia 2013, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

400 g filetów z kurczaka, Kasza Kuskus Halina, 2 łyżki oliwy, 1 posiekana cebula, 2 posiekane ząbki czosnku. 1 zielona i 1 czerwona papryka, 1 marchewka pokrojona w słupki, 1 średnia cukinia, pokrojona w plasterki, suszone morele pokrojone w paski, 200 ml wywaru z warzyw, przyprawy (sól, pieprz, cynamon, kumin, kolendra). Świeża kolendra do dekoracji.

Sposób przyrządzania:

Pokrój mięso w paski grubości ok. 1 cm. Posyp solą i pieprzem. Na oliwie podsmaż kawałki mięsa, dodaj cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę i cukinię. Smaż 3 minuty, mieszając. Dodaj suszone morele, następnie stopniowo dolewaj wywar z warzyw. Dopraw do smaku przyprawami. Duś ok. 5 min. na małym ogniu, mieszając. Podawaj z Kaszą Kuskus Halina przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej kolendry. Smacznego!

 



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...