Kurczak gotowany obsmażany z pieczarkami

23 lutego 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Drugie danie przy okazji rosołu i galaretki

Czas : 15 minut

Składniki :

  • 2 gotowane uda z kurczaka
  • 4 duże pieczarki
  • 4 łyżki rosołu z gotowania kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • mielona papryka
  • majeranek
  • sos sojowy

Udka obrać ze skórek  i przekroić na pół. Posypać  papryką , majerankiem i skropić sosem sojowym. Oprószyć mąką . Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na patelni. Odsunąć pieczarki na bok patelni , dołożyć masło i odsmażyć na rumiano z obu stron udka. Podlać rosołem. Przykryć i dusić 5 minut .

file1298488601



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz