Kurczak 5 smaków

31 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

3 łyżki sosu sojowego
2 piersi z kurczaka;
1 ząbek czosnku;
2 łyżeczki przyprawy 5 smaków taotao
1 czerwona papryka; mrożona mieszanka chińska

Sposób przyrządzenia:

Filety z kurczaka pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać, wymieszać z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków. W powstałej mieszance zamarynować mięso (odstawić do lodówki na ok. 1 godz). Na mocno rozgrzaną patelnię (najlepiej wok) wrzucić kurczaka i smażyć na dużym ogniu, ciągle mieszając. Gdy mięso będzie już podsmażone ze wszystkich stron, dodać mrożoną mieszankę chińską. Smażymy kilka minut, a następnie dodać pokrojoną paprykę. Smażyć jeszcze przez kilka minut, aż papryka zmięknie. Gotową potrawę podawać z ryżem. Smacznego!

 

na podstawie: taotao.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Kurczak 5 smaków

  1. Uwielbiam takie jedzonko!!!

  2. avatar gosiaczek pisze:

    pychotka!

Dodaj komentarz