Kulki z wędzonej makreli na fasolce szparagowej

12 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 makrela wędzona

0,5 kg ziemniaków

1 jajko

300 g fasolki szparagowej (mrożonej)

1/3 szklanki śmietany

sok z połowy limonki

1 pęczek koperku

1 łyżeczka masła

sól, pieprz, papryka słodka

Sposób wykonania:

  • ziemniaki obrać, ugotować, ugnieść, odstawić do ostygnięcia,
  • makrelę obrać ze skóry, usunąć ości,
  • dodać do ziemniaków,
  • wbić jajko, dodać połowę posiekanego koperku i przyprawy,
  • wyrobić na jednolitą masę,
  • z masy formować małe kuleczki, obtaczać w mącę i smażyć na złoty kolor,
  • fasolkę gotować 5 min we wrzątku, odcedzić, dodać przyprawy i masło wymieszać,
  • ze śmietany, soku z limonki reszty posiekanego koperku i przypraw zrobić sos,
  • na talerzu rozkładamy fasolkę, na niej układamy kuleczki i polewamy wszystko sosem ze śmietany.

file1268382555



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...