Kulki z wędzonej makreli na fasolce szparagowej

12 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 makrela wędzona

0,5 kg ziemniaków

1 jajko

300 g fasolki szparagowej (mrożonej)

1/3 szklanki śmietany

sok z połowy limonki

1 pęczek koperku

1 łyżeczka masła

sól, pieprz, papryka słodka

Sposób wykonania:

  • ziemniaki obrać, ugotować, ugnieść, odstawić do ostygnięcia,
  • makrelę obrać ze skóry, usunąć ości,
  • dodać do ziemniaków,
  • wbić jajko, dodać połowę posiekanego koperku i przyprawy,
  • wyrobić na jednolitą masę,
  • z masy formować małe kuleczki, obtaczać w mącę i smażyć na złoty kolor,
  • fasolkę gotować 5 min we wrzątku, odcedzić, dodać przyprawy i masło wymieszać,
  • ze śmietany, soku z limonki reszty posiekanego koperku i przypraw zrobić sos,
  • na talerzu rozkładamy fasolkę, na niej układamy kuleczki i polewamy wszystko sosem ze śmietany.

file1268382555



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...