Kulki ryżowe z wiśniami

30 czerwca 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

Składniki:


– 2 torebki białego ryżu ekspresowego
– cukier waniliowy
– pół szklanki mleka
– sól
– 1 szklanka wiśni
– 3 łyżki cukru
– cukier waniliowy
– odrobina mielonych goździków

Wiśnie wypestkować, zasypać cukrem, podgotować, dodać cukier waniliowy i goździki. Ryż ugotować w wodzie z mlekiem i solą. Lekko wystudzić. Formować kulki, w środek wkładając kilka wiśni. Zawinąć w folię, włożyć do nagrzanego piekarnika, na 5 min. Wyjąć na talerz, zalać sokiem z wiśni.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...