Kuleczki bounty w czekoladzie

18 października 2011, dodał: karolcia_zip
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • mniej niż 1/2 szklanki cukru pudru
  • 70 g masła
  • 3 czekolady gorzkie (mogą być też białe, w zależności od upodobań)

Sposób wykonania:

W naczyniu mieszamy wiórki kokosowe z cukrem pudrem. W garnuszku podgrzewamy kremówkę i rozpuszczamy w niej masło. Gdy masło się rozpuści, wlewamy miksturę do wiórków i cukru. Mieszamy. Z uzyskanej masy lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Ulepione kulki wykładamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Wkładamy na minimum 1 godzinę do lodówki. W tym czasie w garnku na małym ogniu rozpuszczamy czekolady. Po godzinie kulki wyjmujemy z lodówki i moczymy w kąpieli czekoladowej za pomocą długiem wykałaczki. Obtoczone w czekoladzie kulki ponownie wykładamy na folię aluminiową i wkładamy do lodówki w celu stwardniecia czekolady. Po około 1 godzinie kulki są gotowe do spożycia.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺