Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kulebiaczki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie. Jeśli mamy nadzienie gotowe to nawet nie jest pracochłonny .

Czas : 1 godzina 15 minut

Składniki :

1 mrożone ciasto francuskie
½ kg kapusty z grzybami
1 żółtko

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na pół . Na każdą połówkę nałożyć ½ farszu . Złożyć . Przyciąć na kształt dużych pierogów. Zlepić , podwijając ozdobnie brzegi. Z obciętych boków zrobić dekoracje . Przykleić je na kulebiaczki. Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Kulebiaczki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 30- 45 minut. Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia.
Można robić kulebiak w kształcie rulonu .

 

nadesłane: Babciagramolka