Kruche z budyniem i malinami
Artykuł zewnętrzny
CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej, 4 żółtka, cukier waniliowy, 1/2szkl. cukru, 2 łyżki śmietany, kostka margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 łyżki kakao.
Wszystkie składniki (prócz kakao) zagnieść. Podzielić na 3 części, do 1 dodać kakao. Jedną jasną część wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną kaszką manną formę. Pozostałe kawałki ciasta włożyć na godz. do zamrażalnika. Na wylepioną blaszkę zetrzeć ciemne ciasto.
DODATKOWO: 35 dag malin, 2 budynie o smaku gumy do żucia z cukrem, 3/4 l mleka.
Na ciemne ciasto wyłożyć maliny. Na mleku ugotować budynie, gorące wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160st.
Ciasto bardzo proste, więc wykona je każdy:) Można użyć dowolnych owoców.