Kruche z budyniem i malinami

5 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

CIASTO: 3 szkl. mąki pszennej, 4 żółtka, cukier waniliowy, 1/2szkl. cukru, 2  łyżki śmietany, kostka  margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 łyżki kakao.

Wszystkie składniki (prócz kakao) zagnieść. Podzielić na 3 części, do 1 dodać kakao. Jedną jasną część wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną kaszką manną formę. Pozostałe kawałki ciasta włożyć na godz. do zamrażalnika. Na wylepioną blaszkę zetrzeć ciemne ciasto.

DODATKOWO: 35 dag malin, 2  budynie o smaku gumy do żucia z cukrem, 3/4 l mleka.

Na ciemne ciasto wyłożyć maliny. Na mleku ugotować budynie, gorące wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160st.

Ciasto bardzo proste, więc wykona je każdy:) Można użyć dowolnych owoców.

file1341484319



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...