Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym

10 listopada 2018, dodał: 19natsko93

 

Ciasto:
* 300 g mąki

* 120 g masła
* 1 żółtko
* 1 łyżka cukru pudru
* 20 g drożdży
* 1/2 szklanki mleka
* szczypta soli

Nadzienie:
* zmielone orzechy włoskie
* nutella

Sposób przygotowania:
Drożdże rozpuścić w mleku z odrobiną cukru. Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić, dodać żółtko a następnie wyrabiając dodać masło. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty i smarować nadzieniem (zmieszać orzechy z nutellą). Zwijać rogaliki i piec w temperaturze 190 stopni na złoto.

 

 

file1541861945



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie upolować promocje online?
> Wyszukana napisał/a:> > malinamalwa napisał/a:> Uwazam, ze ceny w sklepach sa czasem naprawde...
serum do rzęs Art Lash Christian La…
dla mnie to serum jest mega. Ja je stosuję regularnie już od dłuższego...
licówki porcelanowe
Dzień dobry chce założyć licówki porcelanowe w tej stomatologii https://dentomed.com.pl/stomatologia-estetyczna/Czy ktoś może zna tą...
Jestem debilem - dałem jej odejść..…
Szkoda tylko, że czasem tej mądrości nabywa się po szkodzie...