Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym

10 listopada 2018, dodał: 19natsko93

 

Ciasto:
* 300 g mąki

* 120 g masła
* 1 żółtko
* 1 łyżka cukru pudru
* 20 g drożdży
* 1/2 szklanki mleka
* szczypta soli

Nadzienie:
* zmielone orzechy włoskie
* nutella

Sposób przygotowania:
Drożdże rozpuścić w mleku z odrobiną cukru. Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić, dodać żółtko a następnie wyrabiając dodać masło. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty i smarować nadzieniem (zmieszać orzechy z nutellą). Zwijać rogaliki i piec w temperaturze 190 stopni na złoto.

 

 

file1541861945



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Co kupić na prezent dla mężczyzny -…
A może kurs języka angielskiego? Zerknij sobie tu https://speakingo.com/ To świetnie opracowany kurs angielskiego i...
jaki zestaw?
a czy któraś z was mogłaby mi poradzić może nie cały zestaw ale...
Który krem na rozstępy?
Zaden krem nie usunie rozstępów, bo to jest nieodwracalnie popękana tkanka łączna!!! laser...
Gdzie iść na randkę?
Ja bym nie mogła rozmawiać z nieśmiałym chłopakiem, sama sporo mówię, ale...