Kruche rogaliki z nadzieniem orzechowym

10 listopada 2019, dodał: 19natsko93
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

 

Ciasto:
* 300 g mąki

* 120 g masła
* 1 żółtko
* 1 łyżka cukru pudru
* 20 g drożdży
* 1/2 szklanki mleka
* szczypta soli

Nadzienie:
* zmielone orzechy włoskie
* nutella

Sposób przygotowania:
Drożdże rozpuścić w mleku z odrobiną cukru. Masło rozpuścić i ostudzić. Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i rozczyn drożdżowy. Wyrobić, dodać żółtko a następnie wyrabiając dodać masło. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić aż podwoi objętość. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wycinać trójkąty i smarować nadzieniem (zmieszać orzechy z nutellą). Zwijać rogaliki i piec w temperaturze 190 stopni na złoto.

 

 

file1541861945

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nadmierne wydzielanie sebum
Latem upały to wzmagają, warto stosować tonik ściągający lub hydrolat
Kamizelki
Ktoś to jeszcze nosi w ogóle..? Ja nie widzę na ulicach:)
Wędkowanie
Ostatnio ciągle słyszę o zaginionych wędkarzach - może też usnęli i wpadli do wody?
Niska samoocena - ktoś wie jak sobi…
Pewność siebie można wyćwiczyć, sama widzę po sobie