Kruche pierożki z mięsem

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • mięso gotowane 50 dag
  • maggi w płynie 1 łyżeczka
  • cebula 1 szt
  • mąka 25 dag
  • żółtko 1 szt
  • masło 10 dag
  • śmietana 1 łyżka
  • pieprz ziołowy wg gustu
  • tłuszcz

Pierożki z mięsem,pyszne

Etapy przygotowania

Mąkę zagniatamy z masłem, dodajemy śmietany. Ciasto wyrabiamy ręką, zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie mięso przekręcamy (mielimy). Doprawiamy pieprzem, maggi. Cebulę siekamy na drobno podsmażamy na złoty kolor i dodajemy do mięsa, dokładnie farsz mieszamy. Ciasto wałkujemy na małe placuszki, nakładamy farsz, przykrywamy ciastem i wycinamy szklanką pierożki. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy pierożki smażymy na złoty kolor.

file1267129580



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...