Kruche pierożki z mięsem

25 lutego 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • mięso gotowane 50 dag
  • maggi w płynie 1 łyżeczka
  • cebula 1 szt
  • mąka 25 dag
  • żółtko 1 szt
  • masło 10 dag
  • śmietana 1 łyżka
  • pieprz ziołowy wg gustu
  • tłuszcz

Pierożki z mięsem,pyszne

Etapy przygotowania

Mąkę zagniatamy z masłem, dodajemy śmietany. Ciasto wyrabiamy ręką, zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie mięso przekręcamy (mielimy). Doprawiamy pieprzem, maggi. Cebulę siekamy na drobno podsmażamy na złoty kolor i dodajemy do mięsa, dokładnie farsz mieszamy. Ciasto wałkujemy na małe placuszki, nakładamy farsz, przykrywamy ciastem i wycinamy szklanką pierożki. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy pierożki smażymy na złoty kolor.

file1267129580