Kruche ciastka przekładane marmoladą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kruche ciastka przekładane marmoladą

1 września 2012, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 200g marmolady

Na początek przesiać mąkę. Żółtka oddzielić od białek i wlać do mąki. Dodać posiekaną w kostkę margarynę oraz cukier i zagnieść wszystko razem. Gotowe ciasto rozwałkować i przy pomocy foremek wycinać kształty. Wycięte ciastka wykładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec w 180°C na zloty kolor. Po upieczeniu wystudzić i nałożyć na ciastko marmoladę, przykrywając drugą połówką. Smacznego!

file1346522776



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...