Kruche babeczki z pieczarkami

16 marca 2013, dodał: doprawionefantazja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

CIASTO:

  • 40 dkg mąki
  • 20 dkg masła
  • 1 jajko
  • 1 dkg drożdży
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki mleka

FARSZ:

  • 20 dkg pieczarek
  • cebula
  • vegeta, pieprz
  • ser żółty do posypania 

Ciasto:
Drożdże rozprowadzić mlekiem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, drożdże i dokładnie posiekać, dodać jajko i wyrobić ciasto. Gotowe schłodzić w lodówce ok 1-2 godz.
W między czasie można przygotować farsz:
Pieczarki obrać, dokładnie wypłukać i podgotować w osolonej wodzie. Gdy przestygną pokroić w niewielką kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni i dodać do pieczarek. Wszystko doprawić vegetą i pieprzem.
schłodzone ciasto rozwałkować, wykrajać krążki i każdym dokładnie wyłożyć foremkę do babeczek. Piec aż będą rumiane w temp.ok 200C
Upieczone babeczki od razu można wypełnić farszem, posypać serem żółtym i zapiec lub gdy wystygną przełożyć do szczelnego pojemnika.

file1363439652



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz