Kruche babeczki z kremem karpatkowym, malinami i borówką amerykańską
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
15 dkg margaryna,
2 szt żółtka,
30 dkg mąka pszenna,
1 łyżka cukier puder,
2 łyżki zimna woda,
Krem,
25 dkg margaryna,
25 dkg cukier puder,
1 szt cukier waniliowy,
1 szt budyń śmietankowy,
1 szkl mleko,
do dekoracji maliny,
do dekoracji borówki amerykańskie
Przygotowanie:
Mąka, margaryna, żółtka, cukier puder i woda- zagnieść wstawić na pół godziny do lodówki. Wylepić ciastem foremki i upiec w temp 160 st. około 15 min.Krem; z mleka ,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń,margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać zimny budyń,dobrze połączyć.Babeczki napełnić kremem i ozdobić malinami i borówką amerykańską.