Krokiety z ziemniaków, kurczaka i pieczarek
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- Puree z 6 ziemniaków
- Podsmażona na złoto drobno posiekana cebula
- 6 usmażonych drobno pokrojonych pieczarek
- Zmielone lub bardzo drobno pokrojone mięso z ugotowanego udka kurczaka
- Mini kostka cebulowa Knorra
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- Bułka tarta
- Oliwa do smażenia
- Sól i pieprz
Wymieszać puree ziemniaczane, usmażoną cebule, mięso z kurczaka, pieczarki.
Doprawić mini kostką cebulową Knorra, pieprzem, solą.
Roztrzepać jajko z mlekiem.
Uformować 6 krokietów, panierować je w jaku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać z sosem ( grzybowy, mięsny lub inny ) i surówką.
Smacznego! :-)