Krokiety z tofu i kapusty kiszonej

18 kwietnia 2012,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kostka tofu ( 200 g) użyłam z Taifuna,
1 szklanka kiszonej kapusty drobno pociętej
2- 3 ziemniaki ugotowane na parze,
1 jajko ( można pominąć dodając mąki i trochę oleju)
cebula podsmażona na oliwie
1 ząbek czosnek podsmażony
bułka tarta 2 łyżki
1 łyżka mąki
sól,pieprz, ulubione przyprawy
natka pietruszki
1,5 łyżki suszonych drożdży odżywczych ( nadają posmak serowy)
przyprawa bulion lubczykowy 1 łyżeczka

Wykonanie:

Tofu mielimy blenderem z jajkiem i cebulą z czosnkiem na gładką masę.
Dodajemy posiekaną kapustę, utłuczone ziemniaki, cebule z czosnkiem, przyprawy i drożdże.
Wszystko razem mieszamy, formułujemy kotleciki czy krokieci, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy z sosem pieczrkowym lub pomidorowym razem z pełnoziarnistym ryżem.

Smacznego,

Magda

vegabutik.pl

file1334751130



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...