Krokiety z tofu i kapusty kiszonej

18 kwietnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kostka tofu ( 200 g) użyłam z Taifuna,
1 szklanka kiszonej kapusty drobno pociętej
2- 3 ziemniaki ugotowane na parze,
1 jajko ( można pominąć dodając mąki i trochę oleju)
cebula podsmażona na oliwie
1 ząbek czosnek podsmażony
bułka tarta 2 łyżki
1 łyżka mąki
sól,pieprz, ulubione przyprawy
natka pietruszki
1,5 łyżki suszonych drożdży odżywczych ( nadają posmak serowy)
przyprawa bulion lubczykowy 1 łyżeczka

Wykonanie:

Tofu mielimy blenderem z jajkiem i cebulą z czosnkiem na gładką masę.
Dodajemy posiekaną kapustę, utłuczone ziemniaki, cebule z czosnkiem, przyprawy i drożdże.
Wszystko razem mieszamy, formułujemy kotleciki czy krokieci, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy z sosem pieczrkowym lub pomidorowym razem z pełnoziarnistym ryżem.

Smacznego,

Magda

vegabutik.pl

file1334751130



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...