Krokiety z kapustą i pieczarkami

30 września 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

barszcz_czerwony_krokiety_z

BARSZCZ CZERWONY
Na rosół wrzucic pokrojone w plastry buraki i roztarty czosnek, oraz 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru ( ocet powoduje że,barszcz nie straci koloru) gotować około 45 min do 1 godz nastepnie przyprawić do smaku pieprzem , cukrem , octem i solą Smak powinien być dość słodko kwaśny i pozostawić na 2 godz , ponieważ buraki wypuszczą sok i barszcz bedzie miał ładny kolor ( buraków nie wyrzucać,)

KROKIETY Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Usmażyć 12 naleśników
1/2 kg kapusty kiszonej pokroić i obgotować 1 raz odcedzając około 40 min
50 dag pieczarek pokroić w kostke i usmażyć z 1 cebulą tez pokrojoną w kostkę
Z kapusty wylać wode , wrzucić usmażone pieczarki z cebulą 1 czubatą łyżkę skwarek, 1 płaska łyżeczkę zmilonego pieprzu, 1 kostkę rosołową odrobinę vegety, wszystko razem dusić około 30-40 min

Farsz rozprowadzić na całym nalesniku następnie zwinąć w rulon ( najpierw boki naleśnika złożyć do środka) namoczyc w rozmąconym jajku nastepnie w tartej bułce i smażyc na maśle z obu stron na złoty kolor.

zdjęcie i wykonanie: Irusia