Kremowy pucharek ze skarmelizowanymi truskawkami z konfitury

19 lipca 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

krem truskawkowy lub owoce leśne (np. Delecta)
mleko
jogurt naturalny
truskawki z konfitury
przyprawa do deserów – z cynamonem, kardamonem, brązowym cukrem

Krem przygotowujemy jak na opakowaniu – mieszając i ubijając z mlekiem i jogurtem naturalnym. Nakładamy do pucharka. Odstawiamy do lodówki na min. 3 godziny. Przed podaniem na wierzch kremu nakładamy truskawki z konfitury. Ja robię swoją, taką gęstą, gdzie truskawki są już twardawe, skarmelizowane.  Całość obsypujemy aromatyczną przyprawą korzenną do deserów.

file1311092249



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺