Kremówka kokosowa

5 listopada 2010, dodał: Barbie1290
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 kostki masła lub margaryny np. Kasia
– 1/2 szklanki cukru
–  szklanki mąki
– 3 jaja
– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

masa budyniowa:

– 3 opakowania budyniu waniliowego
– litr mleka

masa kokosowa:

– 2 jaja
– 1/2 szklanki cukru
– 20 dag wiórków kokosowych
– 1/2 kostki masła
– cukier puder

Z masła, cukru, jajek i mąki pszennej z proszkiem do pieczenia zagnieść ciasto. Rozwałkować, przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy. Z proszku budyniowego i mleka ugotować budyń (musi być gęsty). Lekko przestudzić i wyłożyć na ciasto. Zrobić masę kokosową: masło rozpuścić, białka ubić na sztywno z cukrem. Połączyć z żółtkami, wiórkami kokosowymi i rozpuszczonym masłem. Wyłożyć na masę budyniową. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec około 45 minut, po przestudzeniu posypać cukrem pudrem lub przesmażonymi na patelni wiórkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...