Kremowe puree z buraka i kopytka buraczane

28 lutego 2012, dodał: tryingtocookandbake

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Kopytka:
1 duży burak
1kg ziemniaków
2-3 szklanki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
pieprz, sól
Ziemniaki i buraka ugotować, wystudzić i ugnieść, lub przecisnąć przez praskę. Dodać mąki, jajko, sól i pieprz. Ugnieść dokładnie. W razie potrzeby dodać mąki. Tak przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać dowolne kształty. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Gotować do czasu aż wypłyną na powierzchnie ( ok. 2min)
Puree z buraków:
1 duży ugotowany burak
1 łyżka śmietany kremówki
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Buraka przecisnąć przez praskę, lub zblendować. Dodać śmietanki i doprawić solą i pieprzem.

file1330435813

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Szalony makijaż na imprezę
U mnie wyraziste usta i róż na policzkach są obowiązkowe:)
Plusy farbowania u fryzjera
Zrobi to dokładniej i bez różnic w odcieniach....
Smoky eyes - dla kogo?
Na pewno nie jest to makijaż dla starszych pań 60+ :)
Farbowanie rzęs henną
Bałabym się, że henna dostanie się do oka... Jednak codziennie wolę tusz nakładać