Zupa krem grzybowa czyli kremowa zupa z resztek

29 kwietnia 2011, dodał: Iwona Marczewska
Artykuł zewnętrzny

Jeśli zostały nam z wczorajszego obiadu ziemniaki, których nikt nie chce zjeść, ale nie chcemy wyrzucać jedzenia – ten przepis będzie doskonałym rozwiązaniem. Podobnie jeśli bardzo się nam spieszy, lub zwyczajnie nie chce nam się gotować, sprawdzi się na 100%.


Porcja dla 3 osób

Składniki:

ziemniaki pozostałe po obiedzie (ok. 5-6 łyżek)
gorąca woda (ok. 0,6 – 0,7 litra)
bulion grzybowy w kostce (1,5 kostki)
bulion na wędzonym boczku (1/4 kostki)
pieprz, (maggi wedle uznania)
śmietana (2 łyżki)
grzanki

Przygotowanie:

Miksujemy pozostawione po obiedzie ziemniaki z gorącą wodą i kostkami bulionu. Używamy końcówki miksera z tnącymi ostrzami.
Doprawiamy do smaku przyprawami i śmietaną.
Najlepiej podawać zupę z grzankami i posypać przed podaniem siekaną zieleniną.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...