Krem z kalafiora

30 września 2013,
dodał: Anuka
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

– duży kalafior
– litr mleka
– szczypta gałki muszkatołowej
– łyżeczka vegety
– sól, biały pieprz

Kalafiora ugotować w osolonej wodzie przez 6 minut od momentu zagotowania się wody. Odcedzić, przełożyć go do garnka zalać mlekiem, dodać vegetę i gotować do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ostrożnie zmiksować na krem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...