Krem z kalafiora

30 września 2013,
dodał: Anuka
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

– duży kalafior
– litr mleka
– szczypta gałki muszkatołowej
– łyżeczka vegety
– sól, biały pieprz

Kalafiora ugotować w osolonej wodzie przez 6 minut od momentu zagotowania się wody. Odcedzić, przełożyć go do garnka zalać mlekiem, dodać vegetę i gotować do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ostrożnie zmiksować na krem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...