Krem z czerwonego wina

18 października 2011, dodał: marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 jajka,
  • 5 dag cukru,
  • 1/4 l słodkiego czerwonego wina,
  • 1 kubek śmietany (200g),
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 25 g czekolady deserowej,
  • łyżeczka żelatyny,
  • cukier waniliowy,
  • melisa

Wykonanie:

Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie (ok.150ml). Składniki zmiksować na krem w misce wstawionej do gorącej wody. Dodać żelatynę. Wstawić krem do lodówki, by lekko stężał. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Krem nałożyć do pucharków, dodać śmietanę i wstawić na 30 min do lodówki. Przybrać czekoladą i melisą.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...