Krem z czerwonego wina

18 października 2011, dodał: marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 jajka,
  • 5 dag cukru,
  • 1/4 l słodkiego czerwonego wina,
  • 1 kubek śmietany (200g),
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 25 g czekolady deserowej,
  • łyżeczka żelatyny,
  • cukier waniliowy,
  • melisa

Wykonanie:

Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie (ok.150ml). Składniki zmiksować na krem w misce wstawionej do gorącej wody. Dodać żelatynę. Wstawić krem do lodówki, by lekko stężał. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Krem nałożyć do pucharków, dodać śmietanę i wstawić na 30 min do lodówki. Przybrać czekoladą i melisą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czapeczka dla dziecka
Czapka z daszkiem to popularne i praktyczne nakrycie głowy na upał. Wybierając takie nakrycie...
Rutyna w związku, co zrobić ?
Rutyna manifestuje się poprzez powtarzalność działań, brak nowości oraz spadek emocjonalnej i fizycznej intymności....
Jaki zegarek kupić
Można przyjąć, że dobry zegarek kosztuje co najmniej kilkaset złotych – jego cena...
Blizny na twarzy krępujące :(
Można bez, problemu wykładzie bliznydzięki różnego rodzaju peelingom i zabiegom przeprowadzanym w gabinetach kosmetycznych,...