Krem kartoflano-ogórkowy

9 lipca 2018, dodał: martamp


Składniki:

750 ml wody
4-5 ogórków gruntowych
1 marchew
1/2 cebuli
4 średnie ziemniaki
1 kostka rosołowa
pieprz, sól
olej do smażenia
koperek
groszek ptysiowy

Wykonanie:

W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę – podsmaż na oleju, odrobinę posól.

Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli – duś około 10 min – aż ogórki staną się szkliste.

Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój – ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

Dodaj do ogórków, zalej wodą – gotuj.

Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

file1376467684



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Naturalne płatki mydlane do prania Enklare NumberOne
Delikatne dla skóry, wykonane na bazie mydła naturalnego Enklare
Cena:
17,90 zł
100% woda kokosowa!
Bez cukru i chemii - 24 opakowania
Cena:
145 zł
Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!

FORUM - bieżące dyskusje

program
Witam. Prowadzę własną kancelarie, ale ostatnio moja firma zmaga się z trudnościami finansowymi....
Zioła i przyprawy
Jeśli ktoś lubi zioła, to najlepiej jest posadzić własne. Nie trzeba mieć ogródka,...
Fototapeta - jaką wybrać?
Ewentualnie jeszcze nieco inny klimat, bo efekt wizualny powinien być genialny. Zawsze w zasadzie...