URODA I ZDROWIE

Krem kartoflano-ogórkowy

9 lipca 2018, dodał: martamp


Składniki:

750 ml wody
4-5 ogórków gruntowych
1 marchew
1/2 cebuli
4 średnie ziemniaki
1 kostka rosołowa
pieprz, sól
olej do smażenia
koperek
groszek ptysiowy

Wykonanie:

W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę – podsmaż na oleju, odrobinę posól.

Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli – duś około 10 min – aż ogórki staną się szkliste.

Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój – ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

Dodaj do ogórków, zalej wodą – gotuj.

Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

file1376467684


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy polski specjalista honorowany j…
Inny problem jest w Polsce - napływ lekarzy z Ukrainy itp, więc na początku...
Czy malujecie się codziennie?
W weekendy odpuszczam pełny makijaż, tylko szminki używam.
krotkie wlosy
Może kiedyś będę miała krótkie, ale teraz lubię siebie wyłącznie w długich...
Jak poprawić samopoczucie?
Ja mam sprawdzony sposób - pyszne lody śmietankowe z dodatkiem soku malinowego:)