Krem kartoflano-ogórkowy

9 lipca 2018,
dodał: martamp
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

750 ml wody
4-5 ogórków gruntowych
1 marchew
1/2 cebuli
4 średnie ziemniaki
1 kostka rosołowa
pieprz, sól
olej do smażenia
koperek
groszek ptysiowy

Wykonanie:

W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę – podsmaż na oleju, odrobinę posól.

Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli – duś około 10 min – aż ogórki staną się szkliste.

Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój – ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

Dodaj do ogórków, zalej wodą – gotuj.

Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

file1376467684



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...