Krem kartoflano-ogórkowy

9 lipca 2018, dodał: martamp
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

750 ml wody
4-5 ogórków gruntowych
1 marchew
1/2 cebuli
4 średnie ziemniaki
1 kostka rosołowa
pieprz, sól
olej do smażenia
koperek
groszek ptysiowy

Wykonanie:

W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę – podsmaż na oleju, odrobinę posól.

Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli – duś około 10 min – aż ogórki staną się szkliste.

Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój – ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

Dodaj do ogórków, zalej wodą – gotuj.

Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

file1376467684



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D