URODA I ZDROWIE

Krem kartoflano-ogórkowy

9 lipca 2018, dodał: martamp


Składniki:

750 ml wody
4-5 ogórków gruntowych
1 marchew
1/2 cebuli
4 średnie ziemniaki
1 kostka rosołowa
pieprz, sól
olej do smażenia
koperek
groszek ptysiowy

Wykonanie:

W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę – podsmaż na oleju, odrobinę posól.

Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli – duś około 10 min – aż ogórki staną się szkliste.

Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój – ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

Dodaj do ogórków, zalej wodą – gotuj.

Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

file1376467684

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...
Problem ze wzwodem
Bywa, że problem sam mija jak się zmieni partnerkę na młodszą i ładniejszą;)
tworzymy opowiadanie - zabawa
Alicja zaraz uwięziła kapitana w kajucie i ogłosiła się kapitanką statku! Dowodziła teraz...
Co zrobić ?
Czasem to po prostu zwykły pośpiech, zagapienie się, a nie brak umiejętności powoduje wypadek...