URODA I ZDROWIE

Krem kartoflano-ogórkowy

9 lipca 2018, dodał: martamp


Składniki:

750 ml wody
4-5 ogórków gruntowych
1 marchew
1/2 cebuli
4 średnie ziemniaki
1 kostka rosołowa
pieprz, sól
olej do smażenia
koperek
groszek ptysiowy

Wykonanie:

W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju.
Cebulę pokrój w kostkę – podsmaż na oleju, odrobinę posól.

Ogórki pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na na tarce o dużych oczkach.
Dodaj do cebuli – duś około 10 min – aż ogórki staną się szkliste.

Ziemniaki zetrzyj na tarce lub pokrój – ja starłam, żeby się szybciej ugotowały.

Dodaj do ogórków, zalej wodą – gotuj.

Dodaj kostkę rosołową, dopraw do smaku.

Podawaj posypaną koperkiem i groszkiem ptysiowym.

file1376467684

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Black Friday
Black Friday to bujda na resorach. Jest to okres czasu kiedy sklepy sprzedają...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
A znacie zestawy na proste odchudzanie. żeby oprócz aktywności fizycznej po prostu zamienić...
Gdzie najszybciej sprzedać ciuchy ?…
Oferta jeśli chodzi o serwis masblok jest super. Można spokojnie coś sprzedać, ogłoszenia...
Gdy dziąsła krwawią...
> Hello.Kitty napisał/a:> Dawaj namiar na tego dentystę, też chętnie kupię od niego...