Krem czekoladowy z nutą toffi

28 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 tabliczka czekolady mlecznej (100 g)

100 g cukierków „Krówek”

50 ml mleka

50 ml oliwy z oliwek

Czekoladę łamiemy na drobne kawałeczki, krówki siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy i wlewamy do garnka. Do drugiego (większego) garnka wlewamy wodę, wkładamy do niego garnek ze składnikami kremu tak, aby do środka nie wlała się woda. Włączamy mały gaz i gotujemy do momentu, aż uzyskamy jednolitą masę. Krem przekładamy do pojemnika i zostawiamy do wystygnięcia.

Smacznego!

file1256723818

Przepis dodany przez: IwonaF



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...