Krem czekoladowy z nutą toffi

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 tabliczka czekolady mlecznej (100 g)

100 g cukierków „Krówek”

50 ml mleka

50 ml oliwy z oliwek

Czekoladę łamiemy na drobne kawałeczki, krówki siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy i wlewamy do garnka. Do drugiego (większego) garnka wlewamy wodę, wkładamy do niego garnek ze składnikami kremu tak, aby do środka nie wlała się woda. Włączamy mały gaz i gotujemy do momentu, aż uzyskamy jednolitą masę. Krem przekładamy do pojemnika i zostawiamy do wystygnięcia.

Smacznego!

file1256723818

Przepis dodany przez: IwonaF



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...