Kotlety z mortadeli

24 czerwca 2011,
dodał: niuniak
Artykuł zewnętrzny

35 dkg mortadeli ( w zależności na ile osób robimy oczywiście może być więcej ;) ) olej , bułka tarta , mąka , 1 jajko i ewentualnie przyprawy .

Plastry mortadeli obrać z osłonki, zwilżyć z obu stron wodą ,oprószyć mąką, przyprawić do smaku i panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor na gorącym tłuszczu. Podawać z frytkami lub ziemniakami ;) Kotlety z mortadeli można też smażyć w cieście naleśnikowym.

Smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....