Kotlety z mortadeli

24 czerwca 2011, dodał: niuniak
Artykuł zewnętrzny

35 dkg mortadeli ( w zależności na ile osób robimy oczywiście może być więcej ;) ) olej , bułka tarta , mąka , 1 jajko i ewentualnie przyprawy .

Plastry mortadeli obrać z osłonki, zwilżyć z obu stron wodą ,oprószyć mąką, przyprawić do smaku i panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor na gorącym tłuszczu. Podawać z frytkami lub ziemniakami ;) Kotlety z mortadeli można też smażyć w cieście naleśnikowym.

Smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.