Kotlety z kaszy, fasoli i warzyw

16 czerwca 2015,
dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
woreczek/100 g kaszy gryczanej
szklanka ugotowanej białej fasoli (ewentualnie puszka konserwowej)
1/4 selera
mała pietruszka
koperek
ulubione przyprawy (u mnie majeranek i tymianek)

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu a następnie studzimy.
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do przestudzonej kaszy dodajemy ugotowaną fasolę (lub z puszki, po jej wcześniejszym odsączeniu i przepłukaniu), warzywa oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Z masy lepimy kotlety, które obtaczamy w posiekanym koperku a następnie układamy na folii do pieczenia.
Pieczemy ok. 30-35 minut w 175 stopniach (z termoobiegiem) a następnie studzimy.

Smacznego! :)
 

file1434456441



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....