Kotlety z kaszy, fasoli i warzyw

16 czerwca 2015, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
woreczek/100 g kaszy gryczanej
szklanka ugotowanej białej fasoli (ewentualnie puszka konserwowej)
1/4 selera
mała pietruszka
koperek
ulubione przyprawy (u mnie majeranek i tymianek)

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu a następnie studzimy.
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do przestudzonej kaszy dodajemy ugotowaną fasolę (lub z puszki, po jej wcześniejszym odsączeniu i przepłukaniu), warzywa oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Z masy lepimy kotlety, które obtaczamy w posiekanym koperku a następnie układamy na folii do pieczenia.
Pieczemy ok. 30-35 minut w 175 stopniach (z termoobiegiem) a następnie studzimy.

Smacznego! :)
 

file1434456441



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D