Kotlety schabowe nadziewane kapustą pekińską

28 listopada 2017, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zupełnie nowa odsłona klasycznych kotletów schabowych: tym razem w ukrytej kieszonce znajdziemy delikatny farsz z pekińskiej kapusty z chrzanowym posmakiem, całość jest tradycyjnie panierowana w bułce tartej. Takiego kotleta z wkładką możemy podać już tylko z ziemniakami i np. z kefirem lub zsiadłym mlekiem i pełnowartościowy obiad gotowy!

file1266532057

1/2 kg schabu wieprzowego bez kości (środkowego)
sól
pieprz
bułka tarta do panierki
2-3 jajka
nadzienie:
1 mała kapusta pekińska
sól
pieprz
1/2 łyżeczki ostrego chrzanu ze słoiczka
1  łyżka gęstej śmietany (12% lub 18%)
olej do smażenia

Schab umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić, cienko rozbić.
Posolić,  posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Kapustę pekińską cienko pokroić,  lekko posolić, posypać pieprzem.
Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.
Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
Smażyć na złoty kolor na oleju,  na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.

Smacznego.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...