Kotlety mielone z żółtym serem i sosem tatarskim

16 stycznia 2012, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Wariacja na temat kotletów mielonych mojego męża ;)

250 g. mięsa mielonego

1 jajko

bułka tarta

1 mała cebula

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

ok. 10 plasterków żółtego sera

sos tatarski

sól, pieprz, olej

Mięso mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulką, dodajemy pietruszkę, solimy, pieprzymy i łączymy z bułką tartą. Formujemy kotlety (takie raczej większe), w środek każdego wkładamy plasterek żółtego sera (ważne żeby dobrze „zlepić” brzegi by ser nie wystawał). Obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano. Pod koniec smażenie układamy na kotletach po plasterku żółtego sera i smażymy pod przykrywką aż ser się rozpuści. Podajemy wykładając na roztopiony ser łyżeczkę sosu tatarskiego. Taką wersję kotletów podaję z surówką z papryki, cebuli i ogórka w delikatnej, lekko słodkawej octowej zalewie.

Smacznego!

file1264929428



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...