Kotlety mielone z żółtym serem i sosem tatarskim

16 stycznia 2012, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Wariacja na temat kotletów mielonych mojego męża ;)

250 g. mięsa mielonego

1 jajko

bułka tarta

1 mała cebula

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

ok. 10 plasterków żółtego sera

sos tatarski

sól, pieprz, olej

Mięso mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulką, dodajemy pietruszkę, solimy, pieprzymy i łączymy z bułką tartą. Formujemy kotlety (takie raczej większe), w środek każdego wkładamy plasterek żółtego sera (ważne żeby dobrze „zlepić” brzegi by ser nie wystawał). Obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano. Pod koniec smażenie układamy na kotletach po plasterku żółtego sera i smażymy pod przykrywką aż ser się rozpuści. Podajemy wykładając na roztopiony ser łyżeczkę sosu tatarskiego. Taką wersję kotletów podaję z surówką z papryki, cebuli i ogórka w delikatnej, lekko słodkawej octowej zalewie.

Smacznego!

file1264929428



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Kotlety mielone z żółtym serem i sosem tatarskim

  1. avatar Jedwabna pisze:

    Ja lubię kotlety mielone ale z zerem żółtym w srodku :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...