Kotlety mielone w sosie curry
Artykuł zewnętrzny
składniki:
1/2 kg mielonego, jajko, 1/2 łyżeczki curry, mała cebula, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia.
Mięso wymieszać z jajkiem, curry, posiekaną cebulką, bułką tartą, szczyptą soli i odrobiną pieprzu. Formować kotleciki, usmażyć na rumiano.
SOS: łyżka oleju, 3 bardzo dojrzałe i mięsiste pomidory, 1/2szkl. bulionu drobiowego z kostki, 1/2 łyżeczki curry w proszku, 4 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz.
Pomidory pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać bulion, curry, chwilę pogotować. Wlać śmietanę, wymieszać, ale już nie gotować. doprawić. włożyć na chwilę kotlety do sosu by smaki sie połączyły.
Bardzo ciekawa i apetyczna postać kotletów mielonych