Kotlety bułgarskie

8 listopada 2010,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 5-6 ziemniaków, 1 cebula, 1 marchew, 1 szklanka groszku z puszki, 30 dkg świeżych grzybów (lub pieczarek) 1/2 szklanki ryżu, 3 jajka, 3 łyżki oleju, bułka tarta do panierowania, pieprz i sól, posiekana natka pietruszki.

WYKONANIE: Ryż ugotować na sypko. Grzyby drobno pokroić i podsmażyć. Ziemniaki ugotować, odparować i gorące przetrzeć. Marchew i cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić razem na oleju do miękkości. Następnie dodać groszek i podsmażone grzyby. Całość dusić jeszcze przez parę minut. Do ostudzonych warzyw dodać ugotowany ryż, przetarte ziemniaki, zieloną pietruszkę, jajka – doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać a następnie formować kotlety,panierować w tartej bułce i smażyć. Można podawać z surówką lub z duszoną marchewką z groszkiem.

file1289204049



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....