Kotlety bułgarskie

8 listopada 2010, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 5-6 ziemniaków, 1 cebula, 1 marchew, 1 szklanka groszku z puszki, 30 dkg świeżych grzybów (lub pieczarek) 1/2 szklanki ryżu, 3 jajka, 3 łyżki oleju, bułka tarta do panierowania, pieprz i sól, posiekana natka pietruszki.

WYKONANIE: Ryż ugotować na sypko. Grzyby drobno pokroić i podsmażyć. Ziemniaki ugotować, odparować i gorące przetrzeć. Marchew i cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić razem na oleju do miękkości. Następnie dodać groszek i podsmażone grzyby. Całość dusić jeszcze przez parę minut. Do ostudzonych warzyw dodać ugotowany ryż, przetarte ziemniaki, zieloną pietruszkę, jajka – doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać a następnie formować kotlety,panierować w tartej bułce i smażyć. Można podawać z surówką lub z duszoną marchewką z groszkiem.

file1289204049



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.