Kotleciki z żółtym serem i szynką panierowane

10 sierpnia 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

kotleciki z serem

60 dag mielonego mięsa wieprzowego

10 plasterków żółtego sera

10 plasterków szynki (może być konserwowa)

olej lub smalec do smażenia

przyprawy: mielony czosnek, sól i pieprz, papryka ostra, curry

tarta bułka

jajko

Do mielonego mięsa wrzucić jajko, przyprawy, całość wymieszać.  Mięso uformować w kulkę, rozpłaszczyć i układać ser i szynkę, zawiną szczelnie, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, serwować z dipami.

DIP – przepisy TUTAJ

 



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...