Kotleciki z marchewki i ryżu

8 marca 2010, dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  ryż biały, torebka 10 dag
* marchewki 40 dag
* masło – do kraszenia 2 łyżki
* cebula 1
* natka pietruszki posiekana garść
* jajko 1
* pieprz
* sól
* kostka smakowa (warzywna ) 1
* mąka lub bułka do panierowania

Ryż gotujemy z kostką smakową, marchewkę trzemy na tarce grube oczka, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na masełku, dodajemy marchewkę startą i podsmażamy 10 minut, dodajemy ugotowany ryż, pieprzymy do smaku.
Odstawiamy do ostygnięcia, następnie wbijamy jajko mieszamy możemy doprawić do smaku wg uznania.
Obklejamy małe paróweczki obtaczamy w mące lub bułce smażymy na rozgrzanym tłuszczu, można bez parówek
podajemy z surówką.

file1268049777



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz