Kotleciki z kaszy kuskus i musli Kupiec

7 listopada 2012, dodał: alieneczka
Artykuł zewnętrzny

Kotleciki z kaszy kuskus

Bardzo szybkie w przygotowaniu.
Potrzebujemy:
1 opakowanie kaszy Kuskus 300g (Kupiec)
1 kostka rosołowa
1 jajko
1 cebula
ok 7 dkg sera żółtego
sól, pieprz
bułka tarta
olej do smażenia

Kaszę kuskus przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą (ponad 0,5 cm nad poziomem).
Dodajemy kostkę rosołową.
Wg informacji producenta kaszka jest gotowa w 5 min, jednak napęczniała dużo szybciej  ;)
Cebulę i ser żółty trzemy na tarce.
Do przestudzonego kuskusu dodajemy cebulę, ser i jajko oraz sól i pieprz do smaku.
Formujemy kotlety, które następnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oleju do czasu, aż się zarumienią.

Z podanych proporcji wychodzi ok 14 kotletów.

Doskonale smakują bez dodatków, jednak ja bardzo lubię je z sosami.

I jeszcze dodam, że wbrew pozorom kotleciki bardzo łatwo się formują (sama bałam się, że mi się rozlecą przy formowaniu i smażeniu), ale nic z tych rzeczy.

Życzę smacznego!!
A tak na pewno będzie, kotleciki wychodzą przepyszne ;)))
Jeszcze napiszę kilka słów o musli 'Coś na ząb’ Kupiec.

Musli w saszetce jest 50g. Jak dla mnie jest to za mała porcja, tym bardziej, że musli jest naprawdę pyszne. Ma dużo bakalii. Nie jest zbyt słodkie.
Skład:

Wartość odżywcza:

Najbardziej lubię musli z mlekiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz