Kotleciki z ciecierzycy i kurczaka

11 stycznia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Można podawać jako danie obiadowe lub na zimno z dipami.

Czas: 15 minut

Składniki:

1 ugotowane duże udko z kurczaka

1/2 puszki konserwowej ciecierzycy ( ok.20 dag )

1 jajko

3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

1 mini kostka cebulowa

1 mini kostka czosnkowa

pieprz czarny mielony do smaku

bułka tarta do panierowania

olej

1 łyżka masła

Obrać ugotowane mięso ze skórek, chrząstek, kości i zmielić lub rozdrobnić w malakserze razem z odsączoną ciecierzycą. Dodać jajko, natkę, mini kostki (cebulową i czosnkową). Wyrobić i doprawić do smaku pieprzem.

Formować małe owalne kotleciki ( ok 8 sztuk ) i panierować w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej (sporo tak by kotleciki były zanurzone do połowy) – dodać masło. Na wrzący tłuszcz układać kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron.

Podawać  jako danie obiadowe same z sosem (jaki kto lubi – koperkowy, grzybowy, pomidorowy), z ziemniakami lub na zimno z dipami.

file1294781603



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...