Kotleciki ryżowo-warzywne

11 lipca 2011, dodał: vk
Artykuł zewnętrzny

Aby upichcić pyszne, ryżowe danie potrzebujemy:

– 2 woreczki ryżu, bądź „na sypko” w ilości 200-250 gram, gatunek w zależności od upodobania (polecam brązowy!)

– marchewka

– kilka fasolek szparagowych (i żółtej, i zielonej, ok. 15-20 dag)

– kilka różyczek kalafiora i brokuł (ok. 20 dag każde)

– pół puszki kukurydzy

– pieczarki (20 dag)

– 1 cebula

– 2/3 gałązki koperki i pietruszki

– jajko

– tłuszcz (najlepiej oliwa)

– bułka tarta

– łyżka masła

– przyprawy

Ryż gotujemy, w międzyczasie wszystkie pozostałe składniki bardzo drobno kroimy, możemy nawet zmielić je blenderem! Podsmażamy je na masełku tak, aby się zrumieniły. Gdy wszystko przestygnie łączymy składniki dodając do nich jajko. Mieszamy, przyprawiamy, formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Polecam podawać z surówką z białej kapusty, marchewką, kiełkami i ziarnami słonecznika w sosie vinegrette.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D
Kooperatywa spożywcza - nowy trend
Takie zrzeszenia są dobre dla rolników, żeby bezpośrednio sprzedawać produkty, za atrakcyjne ceny.