Kotleciki ryżowo-warzywne

11 lipca 2011,
dodał: vk
Artykuł zewnętrzny

Aby upichcić pyszne, ryżowe danie potrzebujemy:

– 2 woreczki ryżu, bądź „na sypko” w ilości 200-250 gram, gatunek w zależności od upodobania (polecam brązowy!)

– marchewka

– kilka fasolek szparagowych (i żółtej, i zielonej, ok. 15-20 dag)

– kilka różyczek kalafiora i brokuł (ok. 20 dag każde)

– pół puszki kukurydzy

– pieczarki (20 dag)

– 1 cebula

– 2/3 gałązki koperki i pietruszki

– jajko

– tłuszcz (najlepiej oliwa)

– bułka tarta

– łyżka masła

– przyprawy

Ryż gotujemy, w międzyczasie wszystkie pozostałe składniki bardzo drobno kroimy, możemy nawet zmielić je blenderem! Podsmażamy je na masełku tak, aby się zrumieniły. Gdy wszystko przestygnie łączymy składniki dodając do nich jajko. Mieszamy, przyprawiamy, formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Polecam podawać z surówką z białej kapusty, marchewką, kiełkami i ziarnami słonecznika w sosie vinegrette.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....