Konkurs jesienny Aquaphor – dzbanki z książeczką kucharską!

10 października 2018, dodał: Redakcja

Zupy są jednym z podstawowych dań obiadowych i zajmują bardzo ważne miejsce w codziennym menu. Są bardzo zdrowym, pożywnym i popularnym posiłkiem. Przygotowanie zup zwykle nie wymaga dużo czasu, a może sprawić wiele przyjemności. Znają je wszystkie kuchnie świata. Także w polskiej kuchni domowej zupy zajmowały i nadal zajmują bardzo ważne miejsce. Większość z nas wręcz nie wyobraża sobie obiadu bez zupy, zwłaszcza w porze jesiennych i zimowych chłodów.

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie jesiennym pod patronatem marki Aquaphor. Do wygrania są dzbanki filtrujące wodę Aquaphor Jasper 2,8 l z wkładem magnezowym mg2+ wraz z książeczką: Najlepsze zupy na cały rok oraz gadżetem od Fiskars!

ZADANIE KONKURSOWE:

Podaj sprawdzony przepis na swoją ulubioną jesienno-zimową zupę

Odpowiedzi prosimy wpisywać w komentarzach pod wpisem konkursowym na portalu lub na naszym FACEBOOKU, albo przesłać na adres [email protected] z dopiskiem: „Konkurs Aquaphor”. Liczymy na autorskie, ciekawe i smaczne przepisy z codziennej, domowej praktyki oraz receptury, które w każdej rodzinie mają swoje smaczne tajemnice.

Konkurs trwa od  10 do 24 października 2018 roku. Wyniki podamy do dnia 26 października br.

Nagrodą w konkursie jest dzbanek filtrujący wodę Aquaphor Jasper 2,8 l z wkładem magnezowym mg2+ wraz z książeczką: Najlepsze zupy na cały rok oraz szpatułką do smarowania marki FISKARS!

Mamy 3 dzbanki do rozdania, zatem w naszym konkursie wygrywają 3 osoby.

Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy!

O NAGRODACH:

AQUAPHOR Jasper to najnowszy model dzbanka filtrującego, wyposażony w podnoszoną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu, który ułatwia codzienne korzystanie z dzbanka i przypomina o konieczności terminowej wymiany wkładów.

W zestawie z dzbankiem znajduje się również wkład magnezowy AQUAPHOR B25 Maxfor Mg2+, który wzbogaca wodę wodociągową w dobroczynny magnez. Skutecznie usuwa z wody chlor, fenol, pestycydy, żelazo, niwelując nieprzyjemny posmak i zapach wody. Wydajność wkładu filtrującego wynosi 200 l wody wodociągowej, co odpowiada ok. 2 miesiącom użytkowania przez 3-4 osobową rodzinę, w zależności od twardości wody.

Wkłady filtrujące AQUAPHOR znacznie zmniejszają ilość najbardziej szkodliwych substancji znajdujących się w wodzie wodociągowej. Należą do nich:
– twardość wody (kamień i żółty osad);
– osad, taki jak: rdza, piasek, szlam;
– chlor, chloroform i inne związki chloru organicznego;
– metale ciężkie: żelazo, ołów, rtęć, miedź;
– produkty ropopochodne;
– fenole.

Pojemność 2,8 l
Wydajność 200 l (do 2 mies.)

W zestawie specjalne prezenty GRATIS: przepisy na ZUPY – wspaniały zbiór przepisów na zupy z naturalnych składników i krystalicznej wody oraz szpatułka do smarowania Fiskars.

Filtr dzbankowy Aquaphor Jasper posiada atrakcyjne kolory, ergonomiczne kształty oraz niezawodny licznik zużycia wkładu filtrującego. Jest to doskonałe uzupełnienie zaawansowanej technologii filtrowania wody pitnej opatentowanej przez Aquaphor. W zestawie znajduje się wydajny wkład Maxfor Mg2+.

Wkłady filtrujące Maxfor Mg2+ pozwalają zachować odpowiednią zawartość magnezu w wysoce oczyszczonej wodzie. Podczas filtracji specjalne złoże równomiernie dozuje jony magnezu do oczyszczanej wody tylko w sytuacji pogorszenia równowagi wapniowo-magnezowej.
Dzbanki filtrujące Aquaphor z wkładami Maxfor posiadają atest Polskiego Zakładu Higieny oraz pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Zdobyły również pierwsze miejsce w teście Stiftung Warentest.

Od czwartku 11.X w sklepach BIEDRONKA rusza PROMOCJA na dzbanek AQUAPHOR Jasper.

Szczegóły: aquaphor.pl

 

 

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Konkurs jesienny Aquaphor – dzbanki z książeczką kucharską!

  1. avatar bezeluszek napisał(a):

    Dla mnie idealna zuma jesienna to zupa krem z cukini do tego tościki czosnkowe.
    – 2 nieduże cukinie
    – 1 łyżka oliwy
    – 1 cebula
    – 2/3 ząbki czosnku
    – litr bulionu warzywnego
    – słodka smietanka
    – serek topiony śmietankowy

    W garnku z grubym dnem roztopić masło z oliwą. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i zeszklić ją. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę razem podsmażać.
    Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i mieszając co chwilę smażyć przez ok. 2 minuty.
    Zalać bulionem i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i gotować przez ok. 25 minut pod przykryciem na umiarkowanym ogniu.pod koniec wrzucamy serek smietankowy. Zupę zmiksować w stojącym blenderze na krem, pod koniec dodać śmietankę.

  2. avatar Beata napisał(a):

    Zupki jesienno-zimowo muszą rozgrzewać i być syte. Uwielbiam dyniowe, porowe, z białych warzyw, ale gdy zimno stawiam na mięso. wybieram więc- zupę pomidorową na mięsie mielonym , z kluseczkami kolankami, lub muszelkami- kto co lubi, kto jak woli. Jest pyszna, syta i rozgrzewająca.
    Potrzebujemy:
    -0,5 kg mięsa mielonego
    -warzywa – marchewkę, seler, pietruszka , por, cebula, czosnek
    – koncentrat lub przecier pomidorowy
    -oliwa
    Mięso podsmażamy w garnku o grubym dnie, na oleju, gdy się zarumieni dodajemy warzywa starte na tarce , na grubych oczkach, cebulę w kostkę, pod koniec smażenia kilka płatków czosnku. Gdy wszystko się zarumieni zalewamy 2-3 litrami wody i gotujemy. Dodajemy sól, pieprz, szczyptę papryki w proszku, szczyptę curry, i czosnku granulowanego, ziele angielskie, liść laurowy. Gotujemy, pod koniec dodajemy przecier lub koncentrat. Jeżeli dla kogoś jest za kwaśny- dodajemy szczyptę cukru- cukier jest ważny w kuchni, a od łyżeczki na garnek nikt nie przytyję :). Ta zupa daję dużo możliwości, można dodawać ulubione przyprawy. Jest pyszna i zdrowa.

  3. avatar magdalena śliwa napisał(a):

    Zupa rybna ja uwielbiam zwłaszcza teraz gdy witaminki D i kwasów Omega brakuję do przepisu dodaje dorsza i łososia ale można go modyfikować dodając owoce morza czy ulubioną rybę.
    PRZYGOTOWANIE
    Oczyścić ryby ze skóry i ości, pokroić w kosteczkę, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z 1/2 łyżki oliwy oraz z sokiem z cytryny.
    Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kosteczkę. Pora opłukać, pokroić wzdłuż na 4 części, następnie w poprzek na plasterki.
    W dużym garnku na 1/2 łyżki oliwy zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, następnie dodać pora i mieszając smażyć przez około 2 minuty.
    Dodać marchewkę, pietruszkę i znów mieszając podsmażać przez ok. 2 minuty, doprawić solą i pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
    Warzywa zalać gorącym rosołem lub bulionem, zagotować, przykryć i gotować przez ok. 10 – 15 minut, do miękkości warzyw. W połowie tego czasu dodać makaron.
    Dodać koncentrat pomidorowy oraz obranego i pokrojonego w kostkę pomidora (lub obrane i pokrojone pomidory z puszki). Gotować przez ok. 2 – 3 minuty.
    Dodać łososia z dorszem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 2 – 3 minuty. Dodać kolendrę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Body wyszczuplające i modelujące
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Najlepsza oferta bielizny nocnej
Tylko na bielizna9.com!
Aktywna podstawka do wody
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Krem z nano złotem i kwasem hialuronowym i ekstraktem z mango
Profesjonalny skład dla pielęgnacji każdego typu cery - wysoka jakość w dobrej cenie!
Cena:
59,00 zł
Piękna bielizna na każdy dzień!
Sprawdź na bielizna9.com!
Bestsellerowa bateria wannowa + zestaw prysznicowy!
Sprawdź najlepszą jakość w najlepszej cenie z 2-letnią gwarancją!
Cena:
68,99 zł

FORUM - bieżące dyskusje

Włosy a ozdoby ślubne
Białe ozdoby są najlepsze, delikatne kwiaty, siateczka, tiara, zależy od typu urody i rodzaju sukienki
Projekt domu gotowy i indywidualny
Gotowe są tańsze, a ja bym wolała mniej na niego wydać, bo...
Urlop na wsi
A ja bardzo dobrze wspominam wakacje jakie spędziliśmy rodzinnie w Bajkowym Zakątku....
Jak dbać o włosy?
Warto zakwaszać włosy po umyciu (woda + ocet jabłkowy), żeby zamknąć łuskę włosa...