Konfitura truskawkowa z kiwi

20 lipca 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg truskawek, 3 szt. kiwi, 1 kg cukru, 2 dag świeżego imbiru.

Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki. Zasypać cukrem, dodać drobno starty imbir. Dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki. Następnie rozdrobnić blenderem i zagotować, mieszając, by cukier się rozpuścił. Gotować ok. 40 min, odstawić na noc. Kolejnego dnia także gotować ok. 40 min. Pod koniec dodać kiwi pokrojone w plasterki. Nałożyć do wyparzonych słoiczków i  szczelnie zakręcić.

file1342762864



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...